Barcelona
Bases

Dates

El període de producció del festival serà de l'11 al d'26 d’abril. Tot el treball s'ha de dur a terme durant aquests dies i cada equip es responsable de complir amb els terminis i de lliurar la versió final del seu curtmetratge a temps.

Totes les pel·lícules rebudes el diumenge 26 d'abril (dins i fora de termini) seran projectades a la Première de la ciutat, però només aquelles que compleixin amb el termini de lliurament competiran pels premis del Festival que seran lliurats el dia 30 d'abril.

Lloc d'inici i localitzacions

A cada equip se li assignarà -mitjançant un sorteig- un barri diferent de la ciutat de Barcelona en el qual ha d’estar ambientada la seva història. Si bé no està prohibit gravar en altres zones de la ciutat i/o interiors, més de la meitat de les escenes del curtmetratge han de tenir lloc en els carrers del barri corresponent.

Gènere

Hi ha absoluta llibertat pel que fa al gènere i l’estil del curtmetratge. No obstant això, no ha d'infringir els drets de tercers; no ha de contenir material obscè o pornogràfic; no ha de contenir declaracions difamatòries sobre qualsevol persona, empresa, organització o entitat; no pot envair la privadesa o altres drets de qualsevol persona, empresa o entitat; no pot de cap altra manera violar les lleis i reglaments aplicables; i no pot contenir elements subjectes a drets d'autor.

Durada

Els curts han de durar entre 6 i 9 minuts (crèdits no inclosos).

Idioma

Landscape és un Festival local i internacional alhora, en el qual els curtmetratges produïts seran exhibits a nivell de ciutat en la première del Festival el 30 d’Abril i a nivell internacional quan el Festival viatgi a altres ciutats.
Per aquest motiu, els curtmetratges han de ser rodats en Català, Castellà i Anglès.
Si s’escull:

Català:

han de tenir subtítols en anglès.

Castellà:

han de tenir subtítols en anglès.

Anglès:

han de tenir subtítols en Català o Castellà

En cas que el guió requereixi la inclusió d’alguna frase en un altre idioma, aquesta ha de ser subtitulada sempre en anglès.

Animació

Les animacions, efectes especials i fotografies estan permeses, sempre que l'equip tingui tots els drets d'ús corresponents.

Material d'arxiu

Es permet l'ús de material d'arxiu o material filmat amb anterioritat quan aquest serveixi a un propòsit històric específic, però les imatges no poden durar més de 30 segons en total.

Música

En cas que no hi hagi un compositor en un dels equips, nosaltres animem als participants a treballar amb compositors i / o músics per escriure i gravar música per a les pel·lícules; però, el grup ha de comptar amb els drets a la música que s'utilitzi en la seva pel·lícula i ha de proporcionar els formularis de cessió de drets per a tota la música utilitzada. Igual que amb la música, els efectes de so pre-gravats són permesos, però cal tenir drets d'ús.

Equipament

Qualsevol tipus de vídeo o càmera de pel·lícula pot ser utilitzat.

Format

Els curts han d'estar en PAL (no NTSC) i lliurats en un archiu HD AVI o MPEG4 sense códecs de propietat, en un DVD o USB. Relació d'aspecte del vídeo 16:9. So estèreo.

Qualitat

Tots els curts seran projectats en HD.

Crèdits

Landscape proveirà els crèdits que han d'incloure els curtmetratges.

Per a la Première del dia 30 d'abril:

Credits inicials

"Landscape Film Festival presents"

Credits finals

"This film was made for the Landscape Film Festival 2015
www.landscapefilmfestival.org"

Els crèdits finals han de durar un total de 60 segons com a màxim.

Després del Festival, els curtmetratges han de mantenir els crèdits finals "This Film was made for the Landscape Film Festival 2015 www.landscapefilmfestival.org", excepte per a ser presentats a altres festivals de cinema.