Calendari
Bcn Abril
2015

Acte
Inauguració

Dissabte 11 d'Abril

Antiga Fàbrica Damm Google Maps

09.30h_10.30h
Arribada i registre dels participants
10.30h_11.00h
Presentació del Festival
11.00h_14.00h
Masterclasses
11.00_11.45h "Storytelling i Transmedia"
Montecarlo StoryCodeBCN, Quimicavisual.com
Andreu Meixide BccN.cc, Docs21.com

12.00_12.45h "The digital director of the 21st century: Techniques and Trends"
Joan Riedweg Desclassificats 2013, Xtrems 2008
Pol Turrents DirectordeFotografia.com

13.00_13.45h "Cinematographic Marketing"
Elena Neira Laotrapantalla.com, REC 4

14.00h_15.00h
Lunch
15.00h_16.30h
Dinàmiques de grup amb Emiliano Labrador (Dir. Màster de La Salle-URL en Multimèdia i Serious Games) i Eva Villegas (Experta en l'evaluació de l'experiència de l'usuari en productes i serveis multimèdia).
16.30h_18.30h
Formació dels 10 equips. A cadascun d’ells se’ls assignarà un dels 10 districtes de Barcelona. Introducció dels districtes a càrrec de Eugeni Osácar "Barcelona, una ciutat de pel·lícula"
18.30h_22.00h
Espai disponible per aquells grups que desitgin quedar-se i començar a preparar el seu curtmetratge

Càsting
d'Actors

Dimecres 15 d'Abril

Fabra i Coats Google Maps

16.00h_21.00h
De tots els interesats, seleccionarem al voltant de 200 actors, de diferents edats, que seràn convocats en una data propera a l'esdeveniment.

Lliurament Dels Curtmetratges

Diumenge 26 d'Abril

20.00h
Els equips han de lliurar la versió final del seu curtmetratge, abans de les 20.00h del diumenge 26 d’Abril

Premiere,
Festa de Cloenda

Dijous 30 d'Abril

Cinemes Aribau Google Maps

20.00h
Arribada i recepció dels assistents + Photocall
20.30h
Première de “Barcelona Landscape”
22.00h
Lliurament dels Premis
23.00h
Festa de Cloenda del Festival a càrrec de BeMyDJ i Estrella Damm

Col·laboradors

 • Montecarlo

  Website

  Cineasta, Storyteller i Arquitecte Transmèdia. Co-director del Màster Blanquerna-Sónar en Comunicació Avançada per a Indústries Creatives

 • Andreu Meixadé

  Website

  Realitzador audiovisual, programador cultural i arquitecte. Organitzador de BccN Barcelona Creative Commons Film Festival (Barcelona, VI edicions), CCMad (Madrid, IV edicions) i director de continguts de DocS.21 Festival Documental Narratives Digitals (Zaragoza, I edició). Cofundador de la productora Cosmopolilla. Actual professor del Màster de Producció Transmèdia de la UAB. Professor de cultura audiovisual en l'era digital a BAU i ELISAVA.

 • Joan Riedweg

  Website

  Director i realitzador de cinema i televisió amb més de 35 anys d'experiència en diversos camps: pel·lícules, música, videoclips, publicitat, direcció de gales i esdeveniments emesos en directe per TV. Director de Riedweg Produccions. Innombrables premis i reconeixements entre els què destaquem: 4 nominacions als premis Gaudí per "XTREMS". Premi al millor videoclip de l'any per "CACHO A CACHO" d'Estopa. Sol d'Or al millor espot interactiu de la història de la publicitat.

 • Pol Turrents

  Website

  Membre i vicepresident de l'Associació Espanyola de Directors de Fotografia (AEC), membre de l'Acadèmia del Cinema Català i membre de la Digital Cinema Society (DCS). Més de 18 anys d'experiència com a cineasta, director de fotografia de pel·lícules, anuncis i vídeos musicals. Nominat als Premis Gaudí de Cinematografia a la millor fotografia per "XTREMS".

 • Elena Neira

  Website

  Experta en màrqueting cinematogràfic. Autora de "L'espectador Social". Docent del Postgrau en Branded Content & Transmedia Storytelling (INESDI). Consultora Docent de la Universitat Oberta de Catalunya.

 • Emiliano Labrador

  Website

  Consultor, professor, coach i desenvolupador de pensament creatiu, aplicat especialment a la innovació, multimèdia, transmèdia, gamificació, serious games i videojocs aplicats a qualsevol necessitat de la indústria creativa o de serveis. Àmplia experiència com a consultor d'estratègies de màrqueting basades en gamificació per a empreses com Telefónica, Roland, Agbar, Infojobs, Motion Pictures, Hospital Sant Joan de Déu, Digital Legends Entertainment, Ubisoft, Fundació Joan Miró ... Director i coordinador del Màster en Multimèdia i Serious Games (MCDEM) de La Salle-URL.

 • Eva Villegas

  Website

  Coordinadora del grau en Enginyeria Multimèdia a La Salle-URL. Coordinadora del Postgrau en Experiència d'Usuari (PUX: Postgraduate in User Experience). Coordinadora acadèmica del grau en Tecnologia Multimèdia. Professora associada de la Universitat Ramon Llull i consultora sènior en experiència d'usuari i accessibilitat.

 • Eugeni Osacar

  Website

  Professor del CETT-UB. Director de Recerca i del màster Universitari en Innovació de la Gestió Turística. Expert en Màrqueting i Turisme Cultural. En els últims anys s'ha especialitzat en l'àmbit del turisme i del cinema, fet que l'ha portat a liderar diversos projectes de turisme cinematogràfic com "Barcelona Movie" (2008) i "Horta-Guinardó de Cinema" (2013). Autor de "Barcelona, una ciutat de pel·lícula" (2013) i "Catalunya de pel·lícula" (2014).

 • Pablo Aranda

  Llicenciat en Filologia Anglesa & Màster en Estudis anglesos per la UGR. Professor d'anglès de secundària. Apassionat del cinema, la música, llegir i viatjar.